Goodbye New Zealand
Lieve vriendjes en vriendinnetjes!
Weer even een teken van leven!! Vanmorgen zijn we aangekomen in Singapore. We hebben al een hotelletje gevonden en zitten alweer in een internetcafe...Geweldig om nu alweer hier te zitten...
Eerst willen we nog even iets kwijt over Nieuw Zeeland. Vorige week hebben we met dolfijnen (?!?!?!) gezwommen in Kaikoura. De plek om in de Oceaan wilde dolfijnen, albatrossen en zeeleeuwen te spotten. We kregen een wetsuit aan en sprongen van de boot af, hup de Oceaan in. In een mum van tijd zagen we overal om ons heen dolfijnen zwemmen: onder ons, naast ons en soms voor ons als een dolfijn een duik nam. Ook dat was weer zo'n indrukwekkende ervaring om aan ons lijstje toe te voegen. Prachtig!
Elize dacht wel even dat ze bevroor in dat koude water. Haar wetsuit zat achteraf gezien ook wat te ruim, waardoor het water onder haar wetsuit stroomde bij elke beweging die ze maakte....(Aangezien er veel bewogen werd, had ze het dus ook zooooo koud!!) Elize vond het zelfs een beetje eng tussen al die dolfijnen..Het is zo raar om die grote beesten in de buurt te hebben... Gelukkig na ongeveer een half uur (toen Elize dacht dood te vriezen) werden we geroepen voor een bakkie warme chocolademelk en een koekje op de boot. De beste remedie voor de kou op dat moment. Afgezien van het koude water was het wel een stralende zonnige dag, de perfecte dag om dolfijnen te zien..
Toen we aan het opwarmen waren zagen we om ons heen ook zeeleeuwen spelen in het water en grote albatrossen (hele grote vogels, lijken op meeuwen...). Onbeschrijfelijk wat wij die dag hebben gezien!
De laatste dagen hebben we in Christchurch doorgebracht. Een leuke stad met wat oudere gebouwen, wat bijna uniek is in zo'n nieuw land als Nieuw Zeeland. We zagen nog de resten van de aardbeving die een maand geleden had plaatsgevonden. Best aangrijpend was dat, want om ons heen zagen we zwaar beschadigde huizen.
In Christchurch hebben we gerelaxed in de Botanische tuinen, terrassjes getest en zijn we naar de film geweest: Eat, Love & Pray. Wat een fantastisch moment om weer eens een film te zien, aangezien we dat thuis bijna elke dag doen. De film was trouwens een echte aanrader wat paste bij een romantische dag!
En, nu zitten we al weer in Singapore. Een heel ander land dan Nieuw Zeeland. Het is hier vol van de mensen, gebouwen, eettentjes en mooie kledingwinkels (maar goed dat Elize een backpack moet mee sjouwen, zodat ze niet alle winkels kan leegkopen...)
We vliegen morgen om 8:30 uur naar Phuket, Thailand. Mike z'n moeder heeft gelukkig de tickets met haar creditcard kunnen regelen, want we lopen steeds tegen hetzelfde probleem aan: onze creditcard die we vergeten zijn. Dit was een echt stressmomentje, want we konden hierdoor geen vlucht boeken en dat zou betekenen dat we geen langer visum konden krijgen in Thailand; te ingewikkeld verhaal waar we jullie niet mee gaan vervelen... maar wel ff balen. Het laat ons telkens weer zien dat niet altijd alles gaat zoals je wilt en in gedachten had...Gelukkig is het goed gekomen!
We vermaken ons dus perfect en hopen morgen op het witte strand te liggen in Phuket. Waar precies weten we nog niet, maar we zien het allemaal wel! Toch denken we ook vaak terug aan Utreg, ons stadje. Als we aan onze gestreepte bankje denken en aan al onze witte spulletjes in ons piepkleine huisje, dan krijgen we zelfs af en toe een beetje heimwee... Goed teken om het ook zo fijn te hebben in ons eigen stadje; ons Utreg.. Maar eerst nog ff op avontuur in vreemde landen, zonder mooie spulletjes, grote tv en structuur, maar wat wel 1 groot avontuur is!!
We hopen dat het goed gaat met jullie. Nogmaals bedankt voor jullie meeleven en het lezen van onze verhaaltjes. De reacties zijn fantastisch om te lezen!!!!!
We denken aan jullie allemaal: SMAK! X
Liesje & Mike
Whoow, relaxed dat zwemmen met beestjes! Hebben jullie nog een beetje tijd om Singapore te verkennen? Thailand zal in ieder geval ook erg mooi zijn, geniet ervan!
Wat een gave belevenissen allemaal! Ben benieuwd wat jullie nu weer allemaal gaan meemaken op jullie nieuwe reisbestemming.
leuk om de vehalen te lezen, in ieder geval.
Genietze!!!
x,
Suzanne
Klinkt wederom erg goed zeg: zwemmen met dolfijnen en op terrasjes zitten :) Wat een leven!
Heel veel plezier in Phuket op de mooie stranden.
Wat weer een heerlijk verhaal. Ik geloof best dat Elize het koud had bij de dolfijnen. Ik vond de directe associatie met haar kleine knusse huisje ook zo echt Elize! Ik heb er even de atlas bijgehaald (was al nooit goed in topo) en zie dat het echt een WERELDREIS is, letterlijk en figuurlijk. En ook heel veel dank voor de mooie kaart. Dat jullie daar nog tijd voor hadden. Geniet maar lekker verder, we blijven in gedachten bij jullie. Knuffel van oma
Even hoe het hier is: in het bos regent het van bladeren. Het is donker weer en een graad of 10. Regenachtig en de tijd is weer verzet dus rond 18.00 uur wordt het weer donker. Dat is heel wat anders dan Phuket. Vorig jaar rond deze tijd was ik daar ook in de buurt en het was er zo lekker heet en mooi. Hier is het ook mooi maar heel anders, in alle opzichten. Je kunt daar ook heerlijk eten en die kledingzaakjes, opgebouwd uit palen zijn alles-charmantst.
Vergeet niet om een echt klaargemaakte kokosnoot-drank in een kokosnoot te nuttigen in een tentje: mmmmm-heerlijk.
Veel plezier verder !!!!
Knuffel
Cissy
Hoi Michael en Elize,
Wat leuk om jullie te kunnen volgen via deze site. Ongelofelijk dat jullie avontuur in Nieuw-Zeeland er alweer op zit! En wat een fantastische dingen hebben jullie gezien en gedaan. Geniet van jullie tijd in Thailand! En blijf vooral verhalen en foto's plaatsen!
Liefs Sandra & Renee
-X-
hey lieverds,
echt leuk om jullie mooie ervaringen te lezen...probeer het me hier voor te stellen en dan is het al geweldig, ik geloof dus maar al te graag hoe ongelofelijk vet het moet zijn om het daadwerkelijk ZELF mee te maken!
Vooral het zwemmen met de dolfijnen lijkt mij onvergetelijk.....
Heeeeel veel liefs vanuit jullie "utreg"!
Dikke zoen! suuz
He Mikie en Lies,
Leuk om mee te reizen door jullie verhalen te lezen. Nieuw-Zeeland stond al hoog op het to-do-lijstje, maar is nog wat verder gestegen. Nu Thailand, ben heel benieuwd hoe jullie dat gaan vinden. Geniet van elk moment, voor je het weet zit je weer in jullie mooie stadje in de sleur van alledag ;-)
Groet uit Rotterdam
Hee lieve Eliz & Mikey!!!
Even wat stiller rondom mij maar zeker niet uit het oog hoor!!! Lees jullie verhalen met veel plezier :) Wat een kicken vet shit gave dingen doen jullie zeg!!! :) Wow! Ben niet jaloers maar ik zou toch ook wel heeel graag zo'n reis willen maken! Goed om te lezen dat jullie zo genieten!!! Kreeg vandaag jullie kaart uit New Zeeland! Erg leuk om ook zo wat van jullie te horen! Echt op z'n Liesjes :) Nu lekker in Thailand, ben heele benieuwd wat jullie daarvan vinden en wat voor mooie en leuke dingen jullie daar doen!!?! Laat maar gauw weten, ik kijk uit naar jullie verhalen!
Geniet nogmaals volop!
Dikke kus van mij
Lieve Michael en Elize,
Het klinkt alsof jullie echt aan het genieten zijn, geweldig! Onwijs leuk om jullie verhalen te lezen en zo alles mee te kunnen beleven.
Veel plezier in Thailand (gelukkig dat het goed gekomen is met het boeken van de tickets) and be safe!
Heel veel liefs,
Yvette
Hey liesje en Mikey,
Super leuk om op de hoogte te blijven van jullie fantastische avondtuur!!
Geniet ervan en mikey je weet het he Thaise massage with a ... ;)
Hou van jullie dikke kus
Korne
Oh wauw wat hebben jullie het leuk en mooi daar!
Wat moet het super zijn dit mee te maken als stel. Heel veel plezier nog!