Michael en Elize op reis

Chiang Mai

Lieve allemaal,

Het is alweer een tijdje geleden dat we een verhaaltje hebben achtergelaten op ons reisblog. We hebben de afgelopen dagen weer een aantal dingen meegemaakt die echt superleuk waren!

Even terug naar Bangkok........ De eerste dag moesten we best wel wennen aan de mensen, het verkeer en de viezigheid. De tweede dag ging alles al een stuk beter! We negeerden de TukTuk mensen die je voor 10 baht (25 eurocent) door heel Bangkok wilden vervoeren en gingen gewoon onze eigen weg! Je hebt ook gewoon taxi's met een meter zodat je een stuk goedkoper uit bent en vooral niet opgelicht wordt. De dag nadat we bij het koninklijk paleis geweest waren hebben we nog wat tempels en marktjes bezocht. Eentje bovenop een heuvel die uitkeek over Bangkok, alleen kon je niet zo ver kijken omdat de smog in de stad best wel heftig is. Nu weten we wel waarom veel mensen met een mondkapje oplopen. Een nadeel van tempels bezoeken is dat uit respect wordt verwacht dat je een lange broek aan hebt. Nou, loop maar eens de hele dag in een lange broek bij 33 graden. Na de tempels zijn we op een overbeladen bootje gestapt voor een rit naar ons hotel. We waren best wel uitgeput dus verdienden we wel weer een massage ;) Mike heeft zelfs zijn haar laten knippen en het zit super goed (dat voor 2,50 E!!)

De avonden in Bangkok hebben we veel doorgebracht rond Khao San Road. Hier is echt veel te zien en te beleven. Je hebt er gezellige restaurantjes en kroegjes waar je voor weinig lekkere cocktails kan drinken of insecten kan eten. Ook Elize kon weer lekker haar gang gaan met shoppen (onze backpack wordt ook steeds zwaarder. Soms vroeg iemand of we met een tuktuk naar een pingpong show (als je niet weet wat het is: google het maar) wilden gaan..................... we hebben toch maar nee gezegd.

Vanaf Bangkok hebben we de nachttrein naar Chiang Mai genomen (duurde 16,5 uur!). We hadden bij een reisbureau een tweede klas slaapwagon gereserveerd. Alleen toen we de banken tegenover elkaar zagen staan dachten we...... dit is helemaal geen slaapwagon! Je had het gezicht van Elize moeten zien (misschien hebben we nog wel een foto). Ook zat er een Thaise vrouw voor haar met een baby van 4 weken oud; 'dit wordt een nachtmerrie' zei Elize. Gelukkig werden de stoelen omgeklapt tot een bed en konden we gaan liggen. Het viel allemaal wel mee ook al schommelde de trein echt super veel dus we hebben niet veel kunnen slapen.

Aangekomen in Chiang Mai werden we opgehaald door een busje van ons hotel. Met een overbeladen bus (in Thailand gooien ze alles zo vol als maar kan) werden we gedropt. Het hotel viel best mee, een beetje vies maar ruim. Er zat ook een zwembad bij het hotel zodat we lekker konden afkoelen. De eerste dag zijn we naar een night market geweest; een hele grote gezellige markt met veel eettentjes en goedkope nepspullen. We zijn toch maar vroeg naar bed gegaan omdat we de volgende dag op trekking gingen.

We hebben een trekking voor een dag geboekt. Je kon ook voor meerdere dagen boeken, maar een dag leek ons prima. Eerst zijn we naar een orchideeplantage gegaan en daarna naar een dorp waar inheemse stammen woonden. Er waren mensen met van die ringen om hun hals en mensen met grote ringen door hun oren. Echt heel bijzonder, maar echt super toeristisch opgezet. Na het bezoeken van het dorp hebben we een looptocht gemaakt door de wildernis. Ongelofelijk mooi en er overweldigend. Dit zie je eigenlijk alleen op tv! We liepen naar een waterval en Mike heeft er zelfs in gezwommen. Na de tocht hebben we geraft, wat af en toe erg wild ging (helaas geen foto's). We hadden wel een goed team, ook al ging er een overboord...oeps. Daarna op bamboostokken over de rivier gevaren. We kwamen niet echt vooruit en we zonken zelfs bijna in de vieze rivier. Als laatste gingen we naar een olifantentrek, echt een afrader! We moesten bij de olifanten op de rug gaan zitten en ze werden opgedragen een route te lopen. Op zich wel leuk, alleen als ze niet luisterden of het duurde te lang dan werden ze met een stok met een haak geprikt of geschopt. Op dat moment wilden we het liefste van de olifant afstappen, alleen het is een beetje hoog. ‘s Avonds om 19.30 kwamen we thuis en zijn we gaan slapen.

De volgende dag hebben we niks gedaan, even lekker relaxen omdat we de volgende dag op excursie gingen naar de golden triangle. Dit is het grensgebied van Thailand, Laos en Birma. We zouden daar een boottrip maken en wat andere dingen bezichtigen. Dit was een trip waar we vooral veel gezeten hebben, maar ook weer mooie dingen hebben gezien zoals een witte tempel en we zijn even in Laos geweest waar we hele aparte whiskey met dode beesten konden proeven. bahh...

We zitten nu in Sukhothai, een plaats tussen Chiang Mai en Bangkok in. We gaan hier morgen oude ruïnes bezoeken die zelfs op de wereldergoedlijst staan. We gaan het op de fiets doen, bijzonder dus.

Trouwens heel even iets korts over het eten (speciaal voor oma ;) ) Oma: we eten hier goed en komen niet om van de honger! Beiden eten we elke dag Thais, wat in het simpel inhoudt: wokken! Heerlijk dus, elke dag nasi/ rijst en verse groenten. De kiendertjes eten dus prima :-)

Tot snel!

Liefs Michael en Elize

roy

leuk om jullie belevenissen weer te lezen. Die pingpong show bewaren we wel voor boni's vrijgezellenfeestje. Fijn dat jullie ook goed eten ;p. Have fun!!! xx

Coja

ik zit op JE te lezen en denk even het pingpong googelen nou zeg!!!! *bah*

Henk

Goed te horen dat alles zo goed gaat en fantastisch eruit ziet :)
Mocht je Rouke vd Hoek nog tegenkomen in dat Thailand (zit momenteel ook in Bangkok... http://rouke.reismee.nl ) doe hem de groeten en leen hem ff een pinpas ofzo :)

HAHA Heel veel plezier daar in THai THai, alle bijzondere verhalen en foto's zullen vast nog een x de revue passeren... Ik zal aan jullie denken als ik morgen weer 8u lang op OK sta (me so jaloers!)

Grtz Henk

Jess

Hai Mike & Eliez!
Wat een superverhalen elke keer zeg. Beloven jullie dat je het allemaal goed onthoudt om aan ons door te vertellen:)! Nog een fantastische tijd daar en veel liefs Jessica

Elfi

Zoooo, jullie vermaken jullie daar wel! ;)
Wat een mooie foto's ook.
Geniet er nog maar lekker van, want de laatste weken vliegen ongetwijfeld voorbij!
X

mam

Fijn weer iets van jullie te horen. Jullie zien er heel gezond en ontspannend uit. Het Thaise leven lijkt jullie goed te bevallen.
Geniet van de laatste twee weken van jullie reis.
Take care. Love, mam

Paulien

Ha schatties,

Wat een mooie foto's ook he! Wat ben je toch een knapperd Eliz :) Jullie hebben me zelfs zo enthousiast gemaakt dat we volgend jaar mis ook wel die richting op gaan! Hoe kicken :) Dus ben al veel aan het rond kijken op internetsites! :) Maar goed de komende tijd zitten jullie daar monsterlijk lekker te genieten! Ik hoop dat het allemaal zo goed blijft gaan en dat jullie lekker door gaan met verhalen schrijven zodat we een klein beetje mee kunnen genieten!

Dikke kus Paulien

Nicole

DONDERS mooi verhaal weer ;-)

suuz

Wat een boel gave ervaringen! Ben elke keer weer verbaasd over de hoeveelheid van vette dingen die jullie daar ondernemen/zien/meemaken! Heerlijk.... En tja ook die massages die er elke keer tussendoor komen....klinkt als een droom!:-)

Geniet nog maar lekker!

Dikke zoen suuz

Grandma & Grandad

What an interesting adventure you are both having. The photos are great. How silly are we, thought Ping-Pong was table tennis!!!. No Hanky Panky!!. Thanks for the card. Great Blogs'.
Lots of Love.
Gm & Gd.

Karlo en Marjo

Verhalen van Thailand klinken bekend, alleen het gedeelte over het afgezet worden is nog niet zo lang ;) Is wellicht inmiddels wel gebeurd?

Jammer wel dat jullie de pingpong hebben overgeslagen, is een echte aanrader :P

Geniet van whatever jullie aan het doen zijn!

mam and Rudolf

Hi Michael,

Hopefully you'll read this on your birthday. Happy Birthday and have a really special day.
Enjoy the rest of your time there.
Love Mama and Rudolf xx

Gijs

Michael gefeliciteerd met je verjaardag! Jullie zijn vast op een mooie tropische plek om dat te vieren :-)

Vic, Weynie , Gert-Jo en Elsemiek

Michael,gefeliciteerd met je verjaardag. Als ik de foto's bekijk, hebben jullie het geweldig.Geniet van de laatste periode en tot gauw
groet uit Witharen

Roel en christs

Lieve mickey, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!! Prachtige manier om te vieren zo in een tropische omgeving!!!! Geniet ervan saampjes!!! Dikke kus